Klub pacjenta

KLUB PACJENTA

Przy Klinice Wolmed funkcjonuje Klub Pacjenta. W comiesięcznych spotkaniach uczestniczą byli oraz obecni pacjenci Kliniki. Podczas rozmów z terapeutą pacjenci dzielą się swoimi doświadczeniami w radzeniu sobie z trzeźwieniem w codziennym życiu. Wskazują na nurtujące ich problemy. Spotkanie z terapeutą jest też próbą poszukiwania rozwiązań zaistniałych sytuacji. Pacjenci biorą też udział w wykładzie tematycznym.

Raz w roku organizowane jest uroczyste spotkanie, z udziałem byłych pacjentów, podopiecznych kliniki, pacjentów Poradni Zdrowia Psychicznego, członków klubu AA i terapeutów.

W 2018r. kontynuujemy comiesięczne spotkania w ramach Klubu Pacjenta. Uczestniczą w nich byli oraz obecni pacjenci kliniki. W czasie rozmów z terapeutą dzielą się swoimi doświadczeniami w radzeniu sobie z trzeźwieniem w codziennym życiu, wskazują na problemy, wspólnie szukają rozwiązań zaistniałych sytuacji. Ponadto pacjenci biorą udział w wykładzie tematycznym.

Poniżej przedstawiamy terminy spotkań w 2018 roku:

3 marca – g. 10.30
7 kwietnia
5 maja
2 czerwca
7 lipca
4 sierpnia
1 września
6 października
3 listopada
1 grudnia

Zachęcamy do udziału w spotkaniach.